Counter-Strike hírek

 

Partnereink

 

Kedvelt Counter-Strike fórumok

 

Új Counter-Strike játékosok

 

Kedvelt Counter-Strike cikkek

 

Beszéd téma

 


master234 új blog bejegyzést írt címmel. szeptember 10.
 
 

Friss Counter-Strike hírek

 
Interjú 2009. szeptember 03. 0 hozzászólás
 

Res1st-et talán senkinek nem kell bemutatnom, hiszen anno az OBi-val szerzett hírnév és folyamatos LAN járás alapján talán már mindenki ismeri. Ezúttal természetesen a BECUP2009-ről faggattam, illetve új

Res1st-et talán senkinek nem kell bemutatnom, hiszen anno az OBi-val szerzett hírnév és folyamatos LAN járás alapján talán már mindenki ismeri. Ezúttal természetesen a BECUP2009-ről faggattam, illetve új csapatáról a teamwork-ről. A beszélgetésben nem tudtunk szó nélkül elmenni a Lengyelországi Invite LAN mellett sem illetve természetese sok más témát is körbefutottunk beleértve a BECUP elődöntőtől Nyak szerepléséig mindent. Kellemes olvasgatást!

Archív cikk áttöltve: 2012/03/29 · Eredeti szerző: HeNtEs


HeNtEs: Szervusz kedves Res1st, azt nem mondom, hogy mutatkozz be, hiszen nem sok értelme lenne köszönhetően, hogy nem először szívhatják magukba az olvasók szavaidat. Amire első körben kíváncsi lennék az természetesen az új csapatod, a teamwork. Ugye volt régen Obi, aztán vergődés majd jött az Infinity, ahonnét kikerültetek és most egy ismerős névvel félig meddig ismerős felállással megjelentetek és a BECUP 2009 döntőig jutottatok. Hogyan jött az ötlet, hogy tw illetve, hogy ez legyen a felállás?

Res1st: Köszöntelek én is téged és az olvasókat is. Vártam már ezt a kérdést, megmondom őszintén. A nyáron ugye az ICL 1-es "bukás" után próbáltuk összeszedni a csapatot, hogy ismét felépítsük a régi OBi-t, hogy csilloghasson újra a régi fényében, de sajnos be kellett látnunk, hogy ez már nem ugyan az. Erőltetett volt, az összes próbálkozás besült, ezért július végén eljutottam arra a döntésre, hogy azt a korszakot le kell zárni, és új nevek és tehetségek után kutattam, ekkor találtam rá Totora (Hardstyle) és Nyakra, akik most bebizonyították, hogy megérik a pénzüket. A teamwork ötlete, az zugeetól, jött, mert mondtam, hogy épp támogatót keresek és felajánlotta, hogy szívesen bevesznek magukhoz.


HeNtEs: A bemutatkozás mondjuk elég jól sikerült, hiszen az ezüstérmet megszereztétek egyből, ami bizakodásra adhat okot a jövőre nézve. De ne szaladjunk ennyire előre. Ugye említetted Nyak-ot, aki valljuk be bravúrosan mutatkozott be a BECUP-on és aki eddig nem ismerte a nevét az biztosan belevéste az agyába. Rá hogy találtál vagy hogyan jött az ötlet, hogy pont ő?

Res1st: A TGED LAN-on, amit akkor megnyertünk az OBi-val, felfigyeltem a nameless csapatára, akik éppen akkor bontogatták a szárnyaikat és a LAN végén felajánlottam nekik segítségemet, hogy segítek nekik bármiben, ha szólnak. LAN után meg is kerestek és játszottam velük körülbelül 2 hónapot folyamatosan. Az egész történet azért érdekes, mert Nyak éppen ott játszott és már ott látszott, hogy nagyon tehetséges játékos, csak éppen rossz csapatban. Később beszélgettem vele sokat, megismertem, ezután eljött a bizonyos nap, amikor embert kerestem és Nyak tökéletes megoldásnak tűnt az awp-s szerepkör betöltésére. Rutintalan még, de már ezalatt az 1 hónap alatt is rengeteget fejlődött és idővel jobb awp-s lehet belőle, mint anno Raul volt.

HeNtEs: Bizony voltak lövései most is. Csak azért emeltem ki Nyak-ot mert a többiek közül (Npp, Hardstyle, Beny) talán az olvasók számára Ő a csapatban az, akinek a nevét eddig nem nagyon láthattunk a Counter-Strike élvonalában. Hogy ne menjünk a témától messzire: BECUP 2009. Hogy érzed milyen volt ez a LNA, hiszen Te eddig az utóbbi évek nagy LAN-jain mind ott voltál. Sikerült újat, nagyobbat alkotni vagy ez is csak egy LAN-volt, amiből egyre több van a világban meg külföldön is?

Res1st: Ez a LAN számomra visszalépés volt, játék szinten is és LAN szinten is. A 2008-as rendezvény, sokkal lazábban és pergősebben lement, mint az idei. Viszont a póker nagyon jó ötlet volt és remélem lesz legközelebb is. A pénteki nap az gáz volt, de sajnos az ilyen megtörténik. A szombati napon már sokkal szerencsétlenebb volt az, hogy lejátszottunk 12-ig 1 meccset és mikor a 2.-at kezdtük volna, akkor meg tombolázni kellet. Sajnos játékban is úgy érzem, hogy gyengébbek voltunk, mint a szokásos, de áprilisra a BECUP és mi is összeszedjük magunkat.

HeNtEs: Ugye úgy nyitottatok, hogy az osztrákoktól kikaptatok, de ezen felbuzdulva végigvertétek a csoportot, majd jött a rájátszás, ahol szintén nem volt ellenfeletek kivéve, amíg jött a Reason Gaming és az iNcentive mellé küldött titeket az elődöntőbe. Itt történt egy érdekes meccs, amit mindenki másképp lát és most szeretném a Te véleményedet hallani a történtekről. Valóban dolgozni kéne még a szabályzaton ilyen esetekben (a büntető kör levonásba ne számítson a szabályzaton kívüli előnnyel szerzet kör), vagy nem lett volna célszerűbb mindenki megnyugtatása kedvéért 12-12-ről folytatni a meccset? Egyáltalán mi történt, a te szavaiddal, mert én ugyan tudom, de páran biztosan nem.

Res1st: Őszintén megmondom a szabályzat szerintem még túl kemény is volt ebben az esetben. 2007-ben ugyan ilyen esetért csak intést kaptunk, nem vontak le semmilyen 3 kört. De kár ezen vitatkozni, ha tényleg nyerni akart az incentive, akkor nem 12 kört kell hozni, hanem 16-ot. Én már a meccs végén sajnáltam, hogy így alakult, mert azonnal tudtuk, hogy flame lesz ebből. Szerintem mi a lehető legbecsületesebben kezeltük a helyzetet. Amint kijött KODIAK megkérdezni, hogy tényleg rászedett-e Nyak, mondtuk neki, hogy igen, mert izgult ezért véletlenül rászedett. Ekkor KODIAK azt mondta, hogy overtime-ot kell játszanunk, amit egy szó nélkül szintén elfogadtunk, majd 5 percre rá jött az info, hogy mégsem kell. Erre az egész kialakult helyzetre még mindig csak annyit tudok mondani, hogy sajnálom, hogy így alakult. Nagyon nagy kár érte, de kár a szabályzatot hibáztatni, ami szerintem így is túl kemény, mivel bárki izgulhat annyira a LAN-on, hogy például pont trainen rászedjen oldalról.

HeNtEs: Én beszélgettem az iNcentive-esekkel is és ők is teljesen becsületesen elfogadták a döntést és a flamet láthatólag nem is ők keltették, hanem a közönség. Apropó közönség. Csak nekem tűnt fel, hogy a Counter-Strike:Source scene nem nagyon pörgött rá erre a LAN-ra. Nekem néha kicsit nyomasztó is volt ez a teljes inaktivitás és érdektelenség. Aki ott volt csak játszadozott és elvolt néha volt egy két pergősebb kiabálás és izgalom, de amúgy semmi. Tényleg ennyire nem volt érdekes vagy csak már megszokták az emberek a LAN-t?

Res1st: Az én véleményem szerint ez egy nagyon jó és izgalmas LAN volt. Nagyon rég voltam már úgy LAN-on, hogy magyar csapatokkal tudjak izgalmas meccseket játszani. Mi nagyon jól éreztük magunkat és elég sokat kellett néha kiabálni, hogy beinduljon a csapat. A LAN többi része is szerintem jó volt. Most debütált a lány csapat is először LAN-on, akiknek sikerült meccset nyerni és nagyon boldogak voltak. Láttunk egy KINGMAKERS-t, akiktől mi majdnem kikaptunk. Ott volt egy core Factory, aki nagyon sok mindenkit megtréfált. Ott volt dl, aki mindenkit kiábrándító teljesítményt nyújtott és még nem is beszéltem a haxx szép meneteléséről az alsó ágon, vagy a Neurotic szép első LAN-os teljesítményéről. Nem utolsó sorban ott van az iNcentive meglepő 3. helye. Szerintem így összességében nagyon jó LAN volt. Te nem tudom hol jártál!


HeNtEs: Nem magával a meccsekkel volt bajom, hiszen azokkal nem is volt probléma, egyszerűen valami hiányzik, és ezt több embertől is hallottam, aki kint volt játékosként vagy nézőként, de akkor ezek szerint csak én vagyok helikopter. A mérkőzésekre visszatérve ugye kétszer is találkoztatok a LAN alatt Reason Gaming csapatával, én váltottam is veled pár szót, hogy szerinted mi lesz a döntőben és Te teljesen optimistán álltál hozzá. Csalódás volt kikapni másodszorra is (nem is kis köraránnyal) vagy egyszerűen tudomásul kell venni, hogy Ők a Reason Gaming és pont. Szerinted megéljük még azt, hogy egy hazai csapat akár itthon akár külföldön olyan névre tehessen szert, mint az OBi vagy az ancients anno?


Res1st: Azon vagyok, hogy sikerüljön minimum egy OBi szintet elérni. Ez a csapat nekem nagyon tetszik, mert nagyon motivált mindenki és tényleg mindenkinek megvan a saját

szerepe a csapatban, amit el is tud látni. A Reason-ös meccset én nem érzem akkora csalódásnak. Tapasztalatszerzésnek tökéletes meccsek voltak. Nagyon sokat tanultunk, de megmondom őszintén én nem nagyon vártam többet legbelül. Nyak még életében nem volt a legjobb 8-ban sem nagyobb LAN-on. Hardstyle-nak is ez volt az első LAN döntője. Én teljesen elégedett vagyok a csapattal és nagyon örülök neki, hogy még időben kaptuk a nagy pofont, hogy igenis még nagyon hosszú az út előttünk, hogy elérhessük a céljainkat.

Akkor (BECUP2008)

És most (BECUP2009)

HeNtEs: Kicsit elszakadok a BECUP-tól, hiszen októberben is LAN-ra mentek, ha jól tudom. Először is meghívást vagy valami olyasmit kaptatok Lengyelországból, ahol Európa krémjével fogtok találkozni egyetlen magyarként hosszú idő után nem hazai pályán. Ez ugye a CSSource.pl LAN, amelyen jó pár ezer Euro találhat gazdára, miként készültök erre az igazán durvának ígérkező LAN-ra? Hogyan látod mik az esélyeitek, a TOP8-be képesek lesztek bekerülni?

Res1st: Én nagyon pozitívan állok a dologhoz. Nagyon örülünk már annak is, hogy ilyen rendezvényen számítanak a mi csapatunkra is, ami lássuk be elismerés az egész országnak. Mi meg fogunk tenni mindent azért, hogy a legjobbat kihozzuk magunkból, de legyünk őszinték már a top5-tel olyan boldog lennék, mintha LAN-t nyertünk volna. Mi reméljük a legjobbakat, nagyon keményen fogunk készülni és megpróbáljuk meglepni a külföldieket. Az igazából ott fog eldőlni, hogy mit sikerül kihozni az egészből. A netes tapasztalataink azt mutatják, hogyha elhisszük, hogy megtudjuk őket verni és a saját játékunkat fogjuk játszani, nem azt amit ránk erőltetnek, akkor egész jól is szerepelhetünk, de mondom mi már a top5-öt úgy fognánk fel mintha LAN-t nyernénk.

HeNtEs: Ha nem vagyok indiszkrét miként jött a meghívás, hiszen valljuk be a hazai közönség is még csak először látott titeket nyilvánosan együtt játszani most pedig máris Európa legnagyobbjai, mint a RedLine, Reason, H2K, 4Kings, Dignitas, stb.. között látjuk a neveteket. Na valld be nekem kit kellett lecummantani, vagy hogyan sikerült bekerülni? Nyugi kettőnk között marad ;)

Res1st: A LAN előtt 3 napot bootcampeltünk folyamatosan elég erőltet menetben, ahol nagyon nagy neveket sikerült megvernünk pcw-ken, úgy hogy csak a Beny és az én nevemet ismerték a csapatból. Már akkor sokan mondták, hogy csalunk meg bla bla, de az igazi lökést a Reason csapata adta, mivel itt Magyarországon megkérdezték a döntő után, hogy lenne e kedvünk elmenni Lengyelországba LAN-ozni, mert úgy érzik lenne esélyünk. Őszintén a hülye nem mond igent egy ilyen ajánlatra. Szóval mondhatom azt is, hogy megdolgoztunk érte, de ez igazából egy ajándék, amit kár kihagyni.

HeNtEs: Ebben egyet kell értsek, hiszen ott a helyetek főleg, hogy ilyen nevek ellen játszhattok és bizony ez a nemzetközi sajtóban is eléggé felkapott téma lesz. Szerény véleményed szerint kik lesznek azok akik felállhatnak a dobogó legtetejére ezen a LAN-on. Sokan egyértelműen a RedLine sikerére számítanak, hiszen ők „A" legjobb csapat elvileg a kontinensen, szerinted borulni fog a papír forma?

Res1st: A jelenlegi állás szerint szerintem Reason-Gaming, 4kings, RedLine ilyen sorrendben. Biztos vagyok benne, hogy nagyon jó LAN lesz parázs meccsekkel és nagyon remélem, hogy valamennyire azért meg fogjuk tudni nehezíteni a dolgukat. Nagyon várom már a LAN-t, biztos vagyok benne, hogy nagyon sok tapasztalatot fogunk tudni gyűjteni és nagyon fogjuk élvezni.

HeNtEs: És ezt a tapasztalatod, ha minden stimmel itthon pár hétre rá kamatoztathatjátok is igaz? Gondolok itt arra, hogy a D-LAN október 23-25-ig kerül megrendezésre. Menni fogtok, vagy meghagyjátok az első helyet valaki másnak?

Res1st: Biztosan részt fogunk venni az eseményen, senki ne számítson rá, hogy nélkülünk lesz D-LAN! Az összes eseményen szeretnénk részt venni, amin lehet és minél többet együtt lenni, hogy tényleg igazi csapatot sikerüljön kovácsolni ebből az ötösből.

HeNtEs: Hoho! Akkor finom lesz a DLAN ismét! Helyes! Most lassan békén hagylak, hiszen már egyet ütött az óra, de más interjúktól eltérően levezetéskén mesélj egy picit magadról mi zajlik mostanság veled nyilván vége van egy nyárnak, most pedig gondolom tanulás vagy munka de hol?

Res1st: Éppen most zajlik a beiratkozás a BGF-re, ami igencsak megnehezíti az életemet és mindemellett tolmácskodok édesapám cégében, szóval el vagyok látva feladatokkal, mind a mellett, hogy LAN lesz.

HeNtEs: Az szép, nos Res1st én megköszönöm az interjút, hiszen amit nem kérdeztem meg majd úgyis pótolni fogom. Mindenekelőtt kemény felkészülést és álmatlan éjszakákat kívánok, szerintem bátran mondhatom, hogy a magyar CSS közösség teljes vállszélességgel mögöttetek áll és egyként drukkol majd októberben, amit ne súlynak tekintsetek, hanem elismerésnek. Mint alanyom természetesen van lehetőséged élni az utolsó szó jogával, tehát tedd meg vagy hallgass örökre. Illetve a kis csapatok számára egy bátorítást vagy tanácsot ejts el, hogy a hazai CSS scene ismét virágzásnak induljon. Köszönöm, hogy rám szántad ezt a pár órát.


Res1st: Én köszönöm a figyelmet. Remélem sikerül jól szerepelnünk és minél több meglepetést okozni, mert ugye a papírforma szerint utolsónak kéne lennünk. A magyar csapatoknak meg szeretném azt üzenni, hogy el lehet érni bármit, csak készülni kell és időt rászánni. A Reason sem istenekből áll, hanem 5 játékostól, akiket le lehet lőni bármikor, ha eleget gyakoroltok. Szeretném, ha a sok feltörekvő csapat végre egyszer együtt maradna egy LAN után és sikerülne kialakítani egy kompetitív izgalmas scene-t, mint ami a németeknél van. Még egyszer köszönöm a figyelmet és további sok sikert kívánok az összes csapatnak és nektek is az oldallal.

 


 

 
Címkék:
vissza
Admin
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
Ezt a cikkünket olvastad már? close
Hatalmas CS2 frissítés érkezett
Hét hónap várakozás után végre örülhetnek a balkezesek, mert megérkezett a Counter-Strike2-be a fegyvert tartó kéz váltásának lehetősége, de ezen felül még olyan nagyszerű dolgok történtek mint a D2 premierbe pakolása a gránátokhoz érkezett új HUD és még számos újítás.
0 hozzászólás
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 
 
 

Counter-Strike videók

 

CS2HU Steam csoport

 
1022játékos
153online
41játékban

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Counter-Strike képekben

 
 
kép 1361
 
1491
 
 
 
kép 2575
 
2410
 
 
kép 5995
 
1419
 
 
 
kép 247
 
1677
 

Counter-Strike Hírlevél

 
Iratkozz fel CS2HU hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a Counter-Strike sorozat világának legfontosabb híreiről.

Counter-Strike a facebookon

 

A Counter-Strike hírei

 

Logitech G600 MMO csak játékosoknak

Nem kevesebb mint húsz különálló gombbal szerelte fel a Logitech legújabb, leginkább stratégiai és online játékosoknak szánt számítógépes egerét.
június 18. - callofduty.hu

Kacsák a myRevenge-ben

A címből talán már sokan kitalálhatták, hogy miről is szól jelen cikkünk: a német szervezet újfent Magyarország felé vette az irányt és igazolt le egy tehetséges CSS felállást.
május 26. - counter-strike.hu

Online Gaming Championship Invite

Már elég régóta megy a mozgolódás a háttérben, ám kis hazánkra fókuszált terveinket most sikerült véghezvinnünk. Ez a terv nem volt más, mint az OGC Kft. nevéből érkező Online Gaming Championship versenysorozat, mely hamarosan el is kezdődik Counter-Strik
május 05. - counter-strike.hu

eSport ösztöndíj

Emlékszik még valaki a Corvinuson megtartott WoW-os közgazdaságtan előadásra? Sokak számára meglepő volt, mint ahogy az utóbbi években számtalan más játékostársadalombeli epizód. Laikus ismerőseim a mai napig kétkedve fogadják a téma legmeghökkentőbb szto
április 23. - counter-strike.hu

Csalt az aTTaX a CPHGames-en?

A Team ALTERNATE alsóági ellenfelei csalással vádolták meg a német szervezet Counter-Strike: Source játékosait.
április 10. - counter-strike.hu